Pluimveehouderij

Klimavet is een dierenartsenpraktijk recent opgericht door dierenarts Hannes Meyns.

'Na ervaring opgedaan te hebben als dierenarts en klimaatspecialist op pluimveebedrijven in binnen- en buitenland besloot ik de stap te zetten om een eigen praktijk op te richten. Mijn ervaringen op diverse bedrijven maakten mij duidelijk dat vooruitgang op bedrijven slechts mogelijk is door niet alleen het dier of toom te bekijken, maar ook de omgeving waar de dieren in vertoeven. Een externe blik op hoe het klimaat beheerst wordt in de stallen geeft voor veel veehouders zonder het altijd te weten net dat extra comfort aan de dieren om nog beter te presteren.'

Daarom kijken we bij Klimavet ook verder dan de traditionele diergeneeskunde. Traditionele diergeneeskunde is ons vak, waarmee Klimavet uw bedrijf dan ook ten volle kan bijstaan. Dit gaat van monitoring van dierziekten en vaccinatie-advies tot bedrijfsbegeleiding op maat van uw bedrijf.

Stalklimaatbeheersing is waar wij voor u het extra verschil maken. Een grondige kennis van alle courante klimaatcomputers en -systemen, uitgebreide veldervaring en vooral inzicht in de stalomgeving en het management zorgt ervoor dat wij u steeds vooruit kunnen helpen. Naast een controle van de computerinstellingen, de verschillende klimaatsondes en -parameters, evalueren we ook het verloop van de verschillende luchtstromen in de stal. Daarnaast is het niet onbelangrijk om vóór de constructie van een nieuwe stal met ons samen te zitten om eventuele verbeteringen op voorhand te kunnen inplannen. Eens een stal gezet is kan het soms moeilijk zijn om zaken die over het hoofd zijn gezien aan te passen. Denk dus tijdig aan ons!